Jag skriver om allt som kan tänkas ha med mat att göra: Goda recept, fina kokböcker, intressanta restaurangbesök och nyheter från matsverige.
måndag 27 juni 2011
Det nordiska köket
Jag har tidigare skrivit om den hyllade nordiska restaurangen Noma i Köpenhamn. Nu har vi en nordisk uppstickare även i Sverige, närmare bestämt i Jämtland. Hos svd.se kan man läsa om Magnus Nilsson och hans matintresse i artikeln om Jordnära Gastronomi.
tisdag 21 juni 2011
Tacopaj
En vanlig fredagsrätt hemma hos oss. Gott som variation på vanliga tacos.
Tacopaj
100g smör
3 dl vetemjöl
några msk vatten
köttfärs
lök
tacosås
spiskummin
krossade tomater
crème fraiche
riven ost
vitlök
tomater
1. Gör en pajdeg av första delens ingredienser. Förgrädda i 225° tills den fått lite färg, 10 minuter eller så.
2. Hacka lök och stek den och köttfärsen i spiskummin och fett. Ha i resten av ingredienserna i den andra delen efter behag.
3. Blanda samman de tre första ingredienserna i den sista delen. Lägg köttfärssåsen i formen. Bre ost-röran över. Dekorera med skivade tomater.
4. Grädda i ugnen tills det fått fin färg, ca 10 minuter i 225° och kanske med lite grill på slutet.
5. Servera med sallad eller utan, och gärna med lite kall tacosås och crème fraiche till.
Tacopaj
100g smör
3 dl vetemjöl
några msk vatten
köttfärs
lök
tacosås
spiskummin
krossade tomater
crème fraiche
riven ost
vitlök
tomater
1. Gör en pajdeg av första delens ingredienser. Förgrädda i 225° tills den fått lite färg, 10 minuter eller så.
2. Hacka lök och stek den och köttfärsen i spiskummin och fett. Ha i resten av ingredienserna i den andra delen efter behag.
3. Blanda samman de tre första ingredienserna i den sista delen. Lägg köttfärssåsen i formen. Bre ost-röran över. Dekorera med skivade tomater.
4. Grädda i ugnen tills det fått fin färg, ca 10 minuter i 225° och kanske med lite grill på slutet.
5. Servera med sallad eller utan, och gärna med lite kall tacosås och crème fraiche till.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)