Ibland hinner man inte äta upp alla bananerna innan de ligger där och ser mer än smakligt brunfläckiga ut. Lösningen heter då banankaka. Om man inte har önskemål om chokladfritt i hushållet kan jag tänka mig att det är jättegott att blanda i bitar av ljus eller mörk choklad i kakan.
Banankaka
2 lätt övermogna bananer
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl naturell, flytande mjölkprodukt
1. Sätt ugnen på 175°C och mosa bananerna. Smörj och böra en bakform (1,5-2 l stor)
2. Blanda bananer, smör och socker till en pösig smet (ljusgult).
3. Häll i resten av ingredienserna och blanda till en slät smet.
4. Häll i formen. Grädda i nedre delen av ungen i 50 min.
5. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar