tisdag 13 maj 2008

Fyllda kycklingfiléer

I torsdags var farmor och farfar på besök och jag bjöd på middag. Det blev en variant på det som oftast kallas

Ädelostgratinerade kycklingfiléer.

1. Blanda en röra av ädelost, crème fraische, hackade soltorkade tomater och en liten klyfta vitlök redan på morgonen och låt den stå i kylen under dagen. Ta fram kycklingfiléer ur frysen och ställ även dem i kylen.

2. En timme innan maten ska stå på bordet: tina kycklingen det sista, snitta upp dem och stoppa in, den nu ganska fasta, röran. Lägg i en smord, ungsfast form

3. Häll över en liten slatt grädde och sätt in det hela i ugnen, i 40 min.

4. Koka ris, alternativt klyftpotatis, beroende på humör och plast i ugnen. När det kommer till ris föredrar jag basmatiris. Det får gärna kokas med några kardemummakapslar i.

5. Servera med en liten sallad, gärna med avocado i.


Enkelt, festligt och gott!

Inga kommentarer: