måndag 8 mars 2010

Tillsammans mat


Jag måste få tipsa om boken "Tillsammans mat", Anna Braw (red.) med undertiteln "Allt du behöver för att våga bjuda". Den är så charmig. Blandar recept med personliga berättelser och upplevelser kring recepten, människorna och livet. Min favorit är berättelsen "Sincere" på sidan 41. Recepten är allt från söndagsstek, och vegetarisk buffé till fem-minuters-pastasås.

Bara indelningen, där "kött, fisk, ägg…"-sorteringen lyser med sin frånvaro får en att tycka om de här boken. Vad sägs om "Oväntat besök" eller "Söndagmiddag"? Det är sånt man behöver. Ett av mina favoritrecept, som jag lagat flera gånger är "Röd linspaj" på sidan 181. Gör sig utmärkt om man har glutenallergiker bland gästerna, den blir lika bra utan pajskal.

"Tillsammans mat" ingår i en "Kyrkkaffe"-serien, som ni kanske känner till?

Inga kommentarer: