tisdag 1 mars 2011

Alternativa semlan

Nu börjar det bli hög tid att äta semlor om man ska hinnan innan fastan tar vid! Fast vid det här laget kanske man har stoppat i sig så många att man vill ha lite variation.

Jag brukar se till att baka ordenligt med släta bullar och ha i frysen på lut. Perfekt så här på senvintern att plocka fram när man får gäster eller bara är sugen på en semla till kaffet. Mandelmassa och grädde i all ära men det kan bli lite tjatigt. Eller allergiskt om man är lagt åt det hållet.

Nybakade semlebullar ligger och svalnar.

Blanda det urgröpta brödet med riven vit choklad. Droppa i lite ljus rom (alternativt lite Baileys), tillsätt lite mjölk eller grädde får att få till lagom krämig konsistens

Gillar man choklad passa det bra att smaksätta mandelmassan och inkromet med hackad choklad eller kakao och blanda upp med lite grädde eller mjölk till lagom konsistens.

Inga kommentarer: