söndag 20 mars 2011

Enkla müslistänger

Nu har jag godis så att jag klarar åtminstone veckans plugg. Jag ska inte behöva köpa något godis i alla fall. De här müslistängerna är både goda och ganska mättande. Mitt uppfattning är att de är relativt nyttiga för att vara godis också. Inget raffinerat socker, mörk choklad (som förhoppningsvis gör att man äter mindre) och inte så mycket fett. Även dessa är från Leila Lindholms 'a piece of cake'.

Lång ifrån lika prydliga som de i kokboken, men ganska fina ändå – på sitt sätt.


Choco chip müsli bars
ca 10 st

125 g torkade fikon
0.5 msk kakao av god kvalité
0.5 msk varmt kaffe
100 g russin
2 dl müsli, gärna med frukt
0.5 dl flingor
100 g mörk choklad

1. Ansa och grovhacka fikonen.
2. Mixa fikon, kakao, kaffe, hälften av russinen och hälften av müslin med en stavmixer.
3. Häll över massan i en bunke och rör i resten av müsli, russin och flingor.
4. Grovhacka chokladen och blanda hälften av den i massan.
5. Kavla ut massan mellan två bakplåtspapper till ungefär 1 cm tjockt.
6. Smält resten av chokladen och smeta eller pensla ut över kakan.
7. Låt stelna i kylen och skär sedan i bitar.

Inga kommentarer: