lördag 23 juli 2011

Så vet man att vi har övermogna bananer hemma.

Ibland hinner man inte äta upp alla bananerna innan de ligger där och ser mer än smakligt brunfläckiga ut. Lösningen heter då banankaka. Om man inte har önskemål om chokladfritt i hushållet kan jag tänka mig att det är jättegott att blanda i bitar av ljus eller mörk choklad i kakan.




Banankaka
2 lätt övermogna bananer
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl naturell, flytande mjölkprodukt


1. Sätt ugnen på 175°C och mosa bananerna. Smörj och böra en bakform (1,5-2 l stor)
2. Blanda bananer, smör och socker till en pösig smet (ljusgult).
3. Häll i resten av ingredienserna och blanda till en slät smet.
4. Häll i formen. Grädda i nedre delen av ungen i 50 min.
5. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Inga kommentarer: