måndag 23 april 2018

Glasnudelsallad med tofuspett

• Gurksallad (oi-muchim)
2 msk risvinäger.
1 tsk sesamolja
2 tsk chiliflakes.
1 msk socker.
1 tsk salt.
1 st. gurka.

Skiva gurka. Blanda alla ingredienser. Mår bra av att dra i någon dag.


• Teriyakimarinerad tofu
Marinaden består av:
- lika delar ljus soja och teryakisås
- en skvätt sesamolja
- riven ingefära
- pressad vitlök
- salt - chiliflakes

Marinera skivad tofu ett par timmar.
Panera tofun med maizenamjöl.
Stek direkt i rikligt med olja.
Häll på rostade sesamfrön.


• Glasnudelsallad
Koka glasnudlar. Skölj av dem tills de är helt kalla.
Blanda med
- rå salladslök
- färsk chili
- chiliflakes
- färsk koriander
- sesamolja
- limejuice

• Hoisindipp
Blanda 2 msk hoisinsås med limejuice från 1 st lime. Hoisindippen är god till tofun!

Inga kommentarer: