Choclate chip walnut brownie
1 springform om 16 cm
60 g smör
1 dl socker
0.5 dl kakao
1 msk sirap
0.5 krm salt
1 ägg
70 g vit choklad
40 g valnötter
Glasyr
0.5 dl vispgrädde
1 msk mjölk
1 msk sirap
1 krm malen ingefära
70 g mörk choklad
valnötter som dekoration
1. Sätt ugnen på 175°C
2. Vispa smör och socker vitt och krämigt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Rör ägget och vänt ner vetemjölet i smeten.
5. Hacka chokladen grovt och rör ner med valnötterna.
6. Kläm fast bakplåtspapper i botten av springformen.
7. Grädda i mitten av ugnen 15-25 minuter. Den ska vara lite kladdig. ;)
8. Låt svalna innan du gör och lägger på glasyren.
1. Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och ingefära. Tag av från värmen.
2. Finhacka chokladen och rör ner gräddmjölken så att den smälter.
3. Bred glasyern över kakan och dekorera med valnötter. Låt stelna i kylen innan du skär upp och serverar med vaniljglass eller som den är.
3 kommentarer:
åh älska valnötter och choklad!
åh älska valnötter och choklad!
Ja, den är verkligen jättegod. Bakade den igår igen till fikat efter kören och den var superpoppis. Inte speciellt krånglig heller. :)
Skicka en kommentar