onsdag 9 februari 2011

Indiskt del 4 – dessertdax!

Fjärde delen i mitt indiska tema. Dessert är också gott. Efter en indisk huvudrätt passar den här saffransglassen från Systembolagets receptsajt väldigt bra. De föreslår en äpplelingonchutney till. Den är god men tyvärr blir den väldigt brun och väldigt mycket! Jag brukar göra en enkel, ganska lös äpplekräm till, kryddad med kanel och kardemumma.

Saffransglass

4 portioner

1 1/2 paket saffran
1 1/2 dl matlagningsyoghurt
2 äggulor
1/2 dl socker
2 dl grädde

1. Vispa ägg och socker vitt.

2. Vispa grädden.

3. Blanda äggsmet, grädde yoghurt och saffran.

4. Ställ i frysen 1 1/2 timme. Rör om då och då.


Jag tycker själv väldigt mycket om dessertvin och ett prisvärt alternativ till det här är Red Muscadel. Fler förslag finner du givetvis hos Systembolaget.

Inga kommentarer: