onsdag 16 februari 2011

Vardagsmat – Husmanskost

Ibland orkar man inte tänka, inte vara kreativ, men äta måste man göra ändå. Då är det bra att ha sina standardlösningar nära till hands.

Blodpudding är gott (och billigt). Lite stek bacon eller sidfläsk och en morot till är inte heller fel. Är jag lite mer ambitiös lagar jag raggmunkar till fläsket. Häromdagen gjorde min kompis en jättegod råkostsallad med finrivna morötter, hackad vitkål och en smaskig vinägrett på balsamvinäger till. Tyvärr blev det inte så mycket fotat. Här kommer istället en bild på blodpuddingsmiddagen. Ni vet nog hur raggmunkar ser ut ändå.


Blodpuddingsmiddag med stekt bacon, lingonsylt och morot.

En annan "orka tänka"-middag är sill och kokt potatis. Gärna med ett ägg och en knäckemacka till.
Sill och potatis – inte bara till påsk

Det är ju snyggare med ägghalvor, men det är så svårt när man föredrar dem krämiga på gränsen till löskokta. Kokar man potatisen i micron så går det ännu snabbare, även om den får lite mindre smak.

Inga kommentarer: